Polisi Privasi (Privacy Policy)

Privasi anda

Ananaz Sdn Bhd adalah komited untuk melindungi privasi pelawat dan pelanggan laman web kami. Ahli pasukan Ananaz adalah pelanggan sendiri dari laman Internet lain dan menghargai dan menghormati kepentingan privasi di Internet. Kami tidak akan mendedahkan maklumat mengenai pelanggan kami kepada pihak ketiga melainkan jika ia merupakan sebahagian daripada penyediaan perkhidmatan kepada anda – contohnya; mengatur produk yang akan dihantar kepada anda, menjalankan kredit dan pemeriksaan keselamatan yang lain dan untuk tujuan penyelidikan pelanggan dan profil atau di mana kami mempunyai izin tersurat anda untuk melakukannya.

 

 

 

Persetujuan anda

Kami tidak akan menjual nama, alamat, alamat e-mel, maklumat kad kredit atau maklumat peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga (tidak termasuk rakan dari mana anda mungkin telah dipautkan ke laman web kami).

 

 

 

Komunikasi & Pemasaran

Sekiranya anda telah membuat pembelian dari kedai kami, kami mungkin mengemas kini anda pada produk, berita dan tawaran istimewa kami melalui e-mel, pos & telefon. Anda juga akan diberikan peluang untuk menerima komunikasi tersebut daripada kami dan pihak ketiga terpilih apabila anda menjadi ahli Ananaz.

 

Semua ahli Ananaz mempunyai pilihan untuk memilih untuk tidak menerima komunikasi pemasaran dari kami dan / atau pihak ketiga terpilih. Jika anda tidak mahu terus menerima pemasaran dari kami dan / atau pihak ketiga terpilih, anda harus memilih keluar dengan melawat ‘Butiran Anda’ di ‘Akaun Anda’ di laman web Ananaz. Anda boleh mengakses ‘Akaun Anda’ sebaik sahaja anda mendaftar dan masuk. Atau klik pada pautan “hentikan langganan” dalam sebarang komunikasi e-mel yang mungkin kami hantar kepada anda.

 

 

Apakah Cookies?

Kuki adalah fail maklumat kecil yang dihantar ke komputer anda dan disimpan pada cakera keras anda. Sekiranya anda telah berdaftar dengan kami maka komputer anda akan menyimpan cookie identifikasi yang akan menjimatkan masa anda setiap kali anda melawat Ananaz, dengan mengingatkan alamat e-mel anda untuk anda. Anda boleh menukar tetapan pada penyemak imbas anda untuk mengelakkan kuki disimpan di komputer anda tanpa persetujuan anda yang jelas.

 

 

 

Statistik Laman Web

Kami mungkin mendedahkan agregat, statistik tanpa nama mengenai jumlah pelawat ke Laman Web ini atau bilangan pembelian yang dibuat seperti yang diperlukan oleh pelabur kami. Kami menggunakan syarikat pengukuran dan penyelidikan bebas untuk mengumpulkan data mengenai pelawat ke Laman Web ini bagi pihak kami menggunakan kuki dan kod yang tertanam di laman web ini. Kedua-dua kuki dan kod tertanam memberikan maklumat statistik tentang lawatan ke halaman di laman web, tempoh halaman halaman individu, laluan yang diambil oleh pelawat melalui tapak, data pada tetapan skrin pelawat dan maklumat am yang lain. Ananaz menggunakan dan menyimpan jenis maklumat ini, seperti yang diperolehi dari kuki lain yang digunakan di laman web ini, untuk membantu meningkatkan perkhidmatan kepada penggunanya. Maklumat lanjut mengenai cara maklumat yang diperoleh dan digunakan boleh diperolehi dengan menghubungi kami.

 

 

 

Pendedahan maklumat anda

Kami boleh mendedahkan maklumat peribadi anda kepada mana-mana kumpulan syarikat kami. Kami juga boleh mendedahkan maklumat peribadi anda kepada pihak ketiga:

 

Sekiranya Ananaz menjual atau membeli sebarang perniagaan atau aset;

Sekiranya Ananaz atau sebahagian besarnya asetnya diperolehi oleh pihak ketiga, dalam hal ini data peribadi yang kami pegang tentang pelanggan kami mungkin merupakan salah satu aset yang dipindahkan; atau

Jika kami berkewajipan untuk mendedahkan atau berkongsi data peribadi anda untuk mematuhi sebarang kewajipan undang-undang, atau untuk menguatkuasakan atau memohon syarat-syarat kami; atau untuk melindungi hak, harta, atau keselamatan Ananaz, pelanggan kami, atau orang lain. Ini termasuk bertukar maklumat dengan syarikat dan organisasi lain untuk tujuan perlindungan penipuan dan pengurangan risiko kredit.

 

 

Laman Web Pihak Ketiga

Laman kami mungkin mengandungi pautan ke dan dari laman web rangkaian rakan kongsi, pengiklan dan pihak ketiga yang lain. Jika anda mengikuti pautan ke mana-mana laman web ini, sila ambil perhatian bahawa mereka mempunyai dasar privasi mereka sendiri dan kami tidak menerima sebarang tanggungjawab atau liabiliti untuk dasar-dasar ini. Sila semak dasar ini sebelum menyerahkan sebarang data peribadi ke laman web ini.

 

 

 

Memeriksa Butiran Anda

Jika anda ingin mengesahkan butir-butir yang telah anda hantar kepada Ananaz, anda boleh berbuat demikian dengan menghubungi kami melalui alamat e-mel atau alamat yang diberikan di bawah. Prosedur keselamatan kami bermaksud bahawa kami boleh meminta bukti identiti sebelum kami mendedahkan maklumat. Bukti identiti ini akan mengambil bentuk alamat e-mel dan kata laluan anda yang dikemukakan semasa pendaftaran. Anda mesti menyimpan maklumat ini dengan selamat kerana anda akan bertanggungjawab terhadap sebarang tindakan yang kami ambil sebagai tindak balas kepada permintaan seseorang menggunakan e-mel dan kata laluan anda. Kami amat mengesyorkan agar anda tidak menggunakan fungsi ingatan kata laluan pelayar kerana ia akan membenarkan orang lain menggunakan terminal anda untuk mengakses maklumat peribadi anda.

 

 

 

Menghubungi Kami

Kami sentiasa gembira untuk mendengar daripada pelanggan kami (walaupun ia adalah aduan!). Kami sentiasa berterima kasih atas apa jua masa yang anda habiskan untuk memberi kami pengetahuan yang kami perlukan untuk memastikan pelanggan kami berpuas hati – kami mahu anda kembali ke laman web ini dan mengesyorkan kami kepada rakan dan keluarga anda. Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan atau maklum balas mengenai pernyataan ini, atau jika anda ingin kami berhenti memroses maklumat anda, jangan ragu untuk menghubungi ahli pasukan Ananaz, yang akan senang menjawab sebarang pertanyaan yang anda miliki.