Penghantaran

Apakah garis panduan penghantaran?

Kami menyediakan penghantaran tempatan dan antarabangsa..

Kami berusaha untuk mengemas dan menghantar semua pesanan dalam tempoh 24 jam selepas pembayaran diterima. Tempahan yang dibuat pada hari Sabtu dan Ahad hanya akan dihantar pada hari Isnin.

Penghantaran tempatan melalui penghantaran ekspres akan mengambil masa 1 – 3 hari bekerja. Pengiriman antarabangsa akan mengambil masa 3 – 5 hari bekerja. Anda akan menerima kemas kini pada status penghantaran pesanan anda.

Apakah kos penghantaran di Malaysia?

Pembelian produk bawah RM250;

1. Kos penghantaran untuk Semenanjung Malaysia

  • Pembelian 1kg ke bawah, RM7
  • Pembelian 1kg ke atas, RM12

2. Kos penghantaran untuk Malaysia Timur (Sabah & Sarawak)

  • Pembelian 1kg ke bawah, RM10;
  • Pembelian 1kg ke atas, RM15

3. PENGHANTARAN PERCUMA (FREE SHIPPING) jika pembelian melebihi RM250 nilai produk (dalam satu resit) di Malaysia. Nombor Penjejakan(Tracking No)akan dihantar melalui email anda.

*Apakah kos dan kaedah penghantaran antarabangsa?

Di Ananaz.my, kami menghantar ke seluruh dunia. Semua pesanan antarabangsa dihantar menggunakan Poslaju atau DHL Express. Poslaju menyampaikan dalam masa 2 – 3 minggu manakala DHL Express akan menghantar dalam 3-4 hari bekerja. Nombor Penjejakan (Tracking No) akan disediakan untuk kedua-dua perkhidmatan melalui e-mel anda setelah dihantar. Semua pesanan dikenakan kadar penghantaran rata seperti berikut:

Adakah saya akan dikenakan caj kastam dan import?

Sebarang duti kastam atau import yang dikenakan apabila bungkusan itu sampai ke negara yg dituju, Caj ini mesti dibayar oleh penerima bungkusan itu.

Malangnya, kami tidak mempunyai kawalan ke atas caj ini dan tidak dapat memberitahu anda berapakah kosnya yg sebenar, kerana dasar kastam dan duti import berbeza-beza dari negara ke negara.

Adalah satu idea yang baik untuk menghubungi pejabat kastam tempatan anda untuk caj semasa sebelum anda memesan, jadi anda tidak terkejut dengan bayaran yang dikenakan.

Scroll to Top